Från fetknopp till Vasalopp

En liten opretentiös dagbok om att som 50-plussare återta kontrollen över kropp och själ..

Norgerapport

Publicerad 2012-07-31 09:49:58 i Allmänt,

Morrn da' kära blogg.
Är på miniferie i Norge och hälsar på släkten där. De bor kanonfint nära hav och mysiga skogar så träningen har funkat fint.
Jag är glad över att löpningen funkat nu och jag kan fortfarande stå upp trots två skapliga pass med backträning. Har en grym träningsvärk i lår och aktermusklerna men är bara lite öm i knäna så jag är nöjd som tusan.
 
Får dessutom en jäkla motion då familjens dotter Felicia adopterat mig som heltids lekfarbror :-) ni kan inte ana vilken energi detta treåriga (snart fyra) lilla monstret har. Vi har flugit till amerika, löpet till oslo och byggt sandslott så det sprutat mjölksyra ur öronen... Dessutom är armhävningar faktiskt rätt tunga med en asgarvande liten tjej på ryggen... men det är ju en bra coaching så kom igen bara...
 
De är i alla fall riktiga myspiller "mina" norrmän...
 
Ha de / Hasse 

Fartfantomen på hal is

Publicerad 2012-07-27 15:42:29 i Historien fortsätter - efter FF,

Var ute och rullade häromdagen, alltså rullskidorna. Hade bestämt mig för att göra en mil och avsluta med mördarbacken som går bakom ett bostadsområde i närheten. Det var en sån där dag då vinden ändrade riktning så fort jag gjorde det. Kändes som om HAN satt där uppe på en molnkant och ville hjälpa mig få en tyngre runda än normalt. Det var baske mig storm i ansiktet hela tiden och gubben (jag alltså) var rejält mosad efter 6-7 kilometer. Nåja, backen närmade sig och på'n bara. Den kan väl vara ca 400 meter och stiger hela tiden, så jag frustade och pustade mig upp till toppen under mycket svärande över mitt egen övermod. Väl uppe och på gränsen till medvetslös ( minst) är det minst en km kvar hem. Lite omtöcknad väljer jag en väg med lite utförsbacke. INTE smart. Mina stackars ben hade noll koll på var de övergick till fötter och skidor så endast ett mirakel hindrade mig från att ramma allt och alla på nedfarten. Hursomhelst så var det säkert mycket underhållande för omgivningen och jag är tacksam att alla ben sitter där de ska fortfarande. För att ytterligare trycka ner mitt självförtroende vad det gäller rullskidåkning så råkar jag sätta på eurosport på tv'n senare på kvällen. Swich, wrooom, wham - så rusar ett gäng skidskyttar förbi på rutan i en jäkla fart alla iklädda shorts, utan skydd och PÅ RULLSKIDOR. Jösses vilken fart de rusade fram i. Jahaja - det är bara till att öva på, för det går ju uppenbarligen att åka fort... Utan att stå på öronen Hej på er

Skruttgubbe!

Publicerad 2012-07-16 11:34:46 i Allmänt,

Har fått lite reaktioner i kroppen på de intensiva träningsmånaderna och har fått ta det lite försiktigt några dagar.
 
Blir yr i bollen när jag reser mig och har t.o.m däckat en gång. Men efter miljoner prov och tester hos fröken doktor så har jag klartecken för hjärta, knopp och innehåll (alltså alla värden hitodit) och eftersom jag inte känner nåt när jag tränar så smyger jag på denna vecka. så får vi se om det släpper.
Lite läskigt är det ändå när man inte har 100 koll på va tusan som händer. Men som de sa " du har tappat över 25 kilo, klart det måste bli anpassningsproblem i början"
 
jaja det är som det är -bara att lufsa på.
 
Man får leta inspiration på många sätt och en lite rolig iaktagelse jag gjorde i badrummet i morse var att när ljuset faller från ett visst håll har jag hittat MAGRUTOR :-) inte bara en stor, utan faktiskt flera stycken, som kan anas där under hudslafset och skrynklet. Långt kvar till pensionärsbeach 2013 så det finns hopp ;-)
 
kram

Första vurpan !

Publicerad 2012-07-12 09:36:37 i Historien fortsätter - efter FF,

Det var oundvikligt och jag har väntat på den sedan första stavtaget, och nu kom den.

Plötsligt ligger jag där och sprattlar som en hög "plockepinn" på vägkanten, funderande på vad som hände.
Tänkte att nu bröt jag väl varenda ben i kroppen, -men inte då, lite blodvite på ena handen och en söndersliten handske, det är allt :-). Men utan min riddarutrustning hade jag nog fått uppsöka läkare, för jösses vad sönderskrapade både knä- och armbågsskydd blev.
Då var det ändå i en kurva jag stöp, så farten var väldigt blygsam.
Men nu är den i alla fall avklarad - det lär väl bli fler tyvärr.

Sämre är att i dag öppnar de vägen för allmänheten så nu försvann "min" privata träningsbana. Tråkigt men inget att göra åt.

Tack för alla vänliga kommentarer på fitnessfightens facebooksida! Roligt att kunna inspirera andra. Men "ny förebild i träningsvärlden" som de säger, vet jag inte - vi får väl se om ett halvår vad det långsiktiga resultatet blivit :-)

Ledig i dag så nu ska jag försöka hitta solglimtarna mellan molnen innan träning. Kram på er!

Resultatet

Publicerad 2012-07-09 01:48:20 i Fitnessfighten JUNI,

Här kommer då min slutliga sammanställning av mitt Fitnessfightande!
Är glad som en guldfisk på rymmen över mina siffror och har nu en rejäl bas att jobba vidare från.
Rullskidorna tar mig fram över nejden så rådjur, kaniner och allt annat både på och brevid vägen förskräckt kastar sig i skydd - alltså precis som det ska va ;-)
 
Här har ni de sista bild-otäckingarna att antingen beundra eller håna - who cares? Det är mina valkar och veck och jag jobbar vidare på dem...
Ha det gott alla.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela