Från fetknopp till Vasalopp

En liten opretentiös dagbok om att som 50-plussare återta kontrollen över kropp och själ..

Tejpad och lite vingklippt men jobbar på.

Publicerad 2012-12-22 10:24:49 i

Har hunnit blivit några varv till i spåret och det går riktigt skapligt - inte fort men jag håller mig på benen och är nöjd med det.

Smolket i bägaren är att handleden spökar fortfarande. Det funkar om jag tejpar ordentligt men är helt klart lite irriterande.

Men men, det vore ju konstigt om den här gamla oformliga klumpen till kropp skulle klara alla galenskaper jag utsätter den för.

Med en kropp utvecklad och intrimmad för stillsamma paraplydrinkar i solen, Men med en skalle som tror den är 25 och att den är en evighetsmaskin så kan det inte bli annat än galet..

Men vadå, det är väl bara att staka på i spåret och fortsätta leka 25-åring, Det funkar om jag inte bryr mig om den där Flåsande, flämtande och näradödenlåtande gammelgubben som envisas med att förfölja mig hela tiden.

Jobbar på att åka ifrån honom och
klarar nog det vilket år som helst...

-12 i Gånsta

Publicerad 2012-12-09 12:06:26 i Allmänt,

Gårdagen var lite bister och bet i skinnet. Vi var i princip ensamma trots att Gånstaspåret bjöd på nära sagolikt bra förhållanden.

Coachen Arne kvistade iväg och det var bara att hänga med. Vi har ju som mål att ligga strax under timmen på milen för att jag ska fixa öppet spår. Det är ju inga större problem att klara på milen nu men längre sträckor vet jag inte än.
Jag vet att de flesta fnyser lite föraktfullt över den blygsamma tiden men målet i år har hela tiden varit att ta sig igenom loppet - varken mer eller mindre. det är tillräckligt stort för mig ändå.

Hursomhelst verkar infektionen ge med sig så sakteliga för det var inte fullt lika tungt att klampa fram i vinternatten som sist.

Ska bli skoj att se vad klockan säger när jag är i form igen.
I dag blir det vilodag och kurera en trött handled och i morgon är det låt igen som gäller.

Mysfaktor Fjärdhundra

Publicerad 2012-12-09 11:50:25 i Allmänt,

Vi gav oss alltså iväg till F-100 på kvällen i fredags. Att spåret skulle vara platt var helt klart fel information för med mina mått mätt så gick det lite uppochner mest hela tiden.

Det var i och för sig inte någon fara på taket utan blev ett par sköna varv i supermysig nattskog.
Inga fartfantomer direkt men det handlar mer om att få till tekniken just nu.
Skönt och trevligt med sällskap i spåret.

Snöpremiär

Publicerad 2012-12-07 18:25:00 i Allmänt,

 
 
Äntligen finns tillräckligt med snö i byn för att det ska gå att åka. Efter förra helgens träningspass med dottern i  Högbo så visste jag ju hur skåpet skulle dras och gav mig iväg som en raket i spåret i förmiddags.

Nu är ju inte saker och ting riktigt som de ska vara i den Wilhedska kroppen, så efter 500 meter var det tvärstopp. Pumpen jobbade som besatt TROTS att det mesta hittills varit utförsbackar. Det är alltså inte bara dålig kondis som spökar.
Läkarn har ju hittat en skaplig infektion i käken som borde påverka ganska ordentligt - annars vet jag inte vad som händer med mig.

Nåja, behandling pågår och under tiden så blir det lite stillsammare balansövningar på skidorna, för att hålla den lilla balans jag lyckats få till på rullskidorna, vid liv.
Vill i alla fall inte sitta still en dag till nu när det äntligen är snö och eländet i februari närmar sig med stormsteg.

I kväll ska vi ut och testa hur spåret i F-100 mår. Det ska visst vara lite platt och det passar väl utmärkt just nu.

Ha en trevlig kväll...

/Hasse
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela