Från fetknopp till Vasalopp

En liten opretentiös dagbok om att som 50-plussare återta kontrollen över kropp och själ..

FF - 30 sista dagen (2)

Publicerad 2012-04-30 21:12:28 i Fitnessfighten APRIL,

Jaha, jäpp , jäpp, klapp på bröstet hehehe.
Fy fasen va det är tjo flöjt och självbelåtenhet i varje litet andetag just nu då.
Jag Kommer summera min månad med FF i morgon - i kväll är det softa som gäller, lite fotboll på TV, lite blaj med diverse suspekta typer på facebook och en rätt tidig sängläggning UTAN MIDNATTSTRÄNING - kan ju bli helt fel men ändå. är värd det tycker jag.

Ute brinner brasor - hasse torkar jumpaskor.
I morgon är det första maj men kroppen sjunger sköna AJ.
Ska sätta lite nya mål och ge mitt fläsk allt vad det tål.
För trots nu gångna tretti dar, finns allt för mycket Hasse kvar.

Skön kväll på er!

FF Dag 30 - Sista dagen (1)

Publicerad 2012-04-30 07:00:58 i Fitnessfighten APRIL,

Tjohoo!
Sista dagen i dag! Startar perfekt med strålande sol och lika strålande humör. Inget kommer få mig på fall i dag. Berget är bestiget, betvingat. besegrat.

Nu ska påtåren avnjutas på uteplatsen. Hörs senare...

FF Dag 29 - Tingans hämnd

Publicerad 2012-04-29 16:16:34 i Fitnessfighten APRIL,

Väckt halv 7 i dag!

Tingan hämnas resolut för gårdagens hårda framfart genom att stå där och leka gläfsande terrier 1 cm från örat på mig. Ut husse - jag måste ut NUUUUUUUU.

Hon som är familjens segpropp och gärna stannar inne till 10 om hom kan, hon ska minsann ge tillbaka.
Ja, ja. Bara att kravla sig upp då. På med kaffet och sedan lite frukost i morgonsolen, det är ju inte helt fel fast man är trött.

I dag är det näst sista dagen av FF och spurtläge alltså.
Så ut i garaget i tajta trikåer. Om jag var lite modigare skulle jg lägga ut en bild på eländet men skulle förmodligen åka på en eller annan stämning för psykiskt lidande då, så jag avstår. Men faktum är att det är rätt skönt även för en fetknopp att dra på ett par elastiska brallor när man tränar. (det finns ingen spegel i närheten så jag slipper se eländet själv också)

35 min uppvärmning i ett fettbrännarprogram tillhandahållet av familjens hacker, sen 2 min hitta hjärtat igen och så 30 min imensiv harakiri-styrketräning. Så är morgonen biff.
Avkylning med kaffe i solen på baksidan. Sedan dags för arbete till 23 ungefär. Sedan samma visa igen i kväll. Väck med ett gram eller två till tack...

Min hemliga plan: Att till "efterfotona" linda in hela mig med plastfolia som en mellasbal ( ni vet en sån där som bönderna brukar rulla in hö och halm med) Sedan en consealer eller vad det heter och två kilo puder och smink och sånt för att gömma plasten. Så fota Hasse med getingmidja och VIPS -segern är min...

Eller inte....

Hur som helst...

Bara en dag kvar...

Ett par pass till sedan har jag vunnit oavsett om jag kommer etta eller på 1000:e plats...

Trevlig söndag på er

Hasse

FF Dag 28 - 50-åringar

Publicerad 2012-04-29 13:17:23 i Fitnessfighten APRIL,

Fy fasen så orättvist livet är.
Upp skapligt tidigt och bränna fläsk ett tag. Kör slut på jycken under promenaden. Sedan styrka och kör slut på mig själv. Snabb duch och på med partystassen. Varför? jo, den ultimata karaktärsprövningen väntar. Inte bara en gång i dag utan två kompisar har lyckats planera in att just i dag ska det fyllas och firas 50-årskalas.
Så där sitter man, underbara, söta, feta alkoholhaltiga, supersmarriga tingestar omringar mig HELA DAGEN och utmaning på utmaning attackerar.
Men, som en klippa stark och hård förklarar jag snällt minst 100 gånger att nej tack, Jag kör en "fitnesstävling" denna månad så jag står över. Det var inte bara ett ögonbryn som höjdes i förvåning av min dumhet.

Dum? ja kanske, men piggare, tunnare och en god portion stoltare.

kram på er
Hasse

FF Dag 27 - Kortis

Publicerad 2012-04-28 08:41:10 i Fitnessfighten APRIL,

Bråttom, bråttom i  dag så det får bli en kortis.
4 pass från slutet på denna resa får jag oväntad draghjälp i motionsspåret. Lillplutten vill följa med mig och springa min runda. Följa med och följa med. Så mycket följa kan det inte bli tal om, Det är allt jag som få följa, men kul ändå.

Mycke riktigt, när vi väl är på plats så ser jag en ståtlig ryggtavla försvinna som ett streck i spåret. Men det GÖR INGET, att han hinner 6 km medan jag kämpar med steg tunga som mount everest, DET GÖR INGET, att jag helt klart måste se ut som de där 80-åringarna med ett löpsteg på 4 cm som ger utslg på richterskalan, DET GÖR inget att min andning troligtvis utlöser orkanvarningar, DET GÖR INGET att jag svettas så mälaren riskerar att svämma över.

DET ÄR MINA STEG, MIN ANDNING, OCH VARJE JÄKLA DROPPE SVETT HAR JAG SJÄLV KÄMPAT FRAM....

Jag kom runt, 3,2 KM Springandes/stapplandes/döende. och vet ni (tala inte om det för nån). Men jag tror ta-mig-tusan, att jag njöt litegrann i nedförsbackarna...

Trevlig helg

Hasse

FF Dag 26 - På't igen bara

Publicerad 2012-04-27 00:09:48 i Fitnessfighten APRIL,

Jaha, spöregn minsann!

Å blåser gör det också, -huga för uteaktiviteter i sånt väder. Men det är ju lite speciellt med april 2012 så jag får väl låssas att det är kanonväder då.
Trots gnälliga fötter, ömma lår- och rumpmuskler samt ett osedvanligt pipigt stycke Hasse så är det bara att följa dagens devis på ansiktsboken, -PÅ'T IGEN BARA!

Så dit med skavsårsplåster, ladda musik- och distansmaskinen och iväg. Målet är 1+1+1 i dag. Först en kort uppvärmnings jogg, sedan styrketräning i det fria för att avsluta med rekordförsök på joggen...

Så med regnet smattrande i ansiktet lufsade jag iväg och det kändes väl rätt ok fram till den långa svaga uppförsbacken i Gånsta, Ni som varit där vet vet jag menar. Ingen märkvärdigt brant sak MEN JÖSSES, den är ju en miljard hasselöpsteg lång. TUNGT TUNGT TUNGT,
Men tog mig fram till "utegymmet" utan fusk. Körde där de första tre övningarna i ett elegant svep..
Nu var pulsen rätt bra så jag ger mig i kast med runda ett, som kanske är 1,5 km ungefär. Inne i skogen hade inte naturens krafter en suck mot mitt eget flåsande så det var bara att klafsa på i mina nya geledämpade skor. (Det var klokt att byta i går för de här sitter som om jag var född med dem). Tack för det.

Tillbaka till gymmet kör jag ytterligare tre övningar och nu börjar det ta emot i maskineriet rejält.... Känner mig som ett gammalt gökur med trasig lucka så gökjäkeln hela tiden slår huvudet i dörren när den ska ut...
I alla fall.. SÅ är det dags för rekordförsök alltså... Joggingmotor på, frustar och stånkar som en gammal albinmotor men startar i alla fall och driver skeppet framåt..

Som ni kanske läst här och var i bloggen så jobbar jag mycket med olika "inre bilder" när jag försöker ta mig framåt i de olika momenten (egentligen oavsett vad det handlar om när det går trögt i livet), och nu var inget undantag.

Har i några pass försökt att se en 10-15 kg lättare hasse med åtminstone tendenser till magrutor och då gärna på målrakan i Vasaloppet, Vilket iofs vore en syn för gudar mitt i vintern. Hasse med bar arnold-överkropp på skidor, de ni.

I alla fall så, när jag hasar mig fram med ett elegant och vägvinnande löpsteg på typ 10 cm i taget, så dyker han minsann upp där i fjärran. Han kommer inte mycket närmare i dag men han lyckas inte springa från mig heller. Vad nu det kan betyda.
Så han ligger kvar framför mig hela vägen fram till mål och då har jag totalt avverkat mer än 3 km joggandes, HA!

I dag är det 4 dagar kvar av fittnesfighten - tror minsann att jag klarar av detta projekt med hedern i behåll...

NattNatt
/Hasse

FF dag 25 - Onda fötter IGEN

Publicerad 2012-04-26 01:01:42 i Fitnessfighten APRIL,

Jaha då fick man snabbt en snyting som tack för hjälpen.
Efter gårdagens lilla paradmarsch är mina fötter inte riktigt med på noterna. Ont i hela trampdynan och några av mina prinskorvar till tår är inte helt lyckliga de heller.
Skoskavet från i början har också hittat hem igen så det är full pott i de nedre regionerna (läs nedersta)

Ledsnade därför på mina superfina asdyra dojjor och knatade ner till Intersport för analys (igen). Vi konstaterade att jag nog skulle våga mig på ett par lite stadigare men ändå mjukare skor och tack vare deras superbra bli-nöjd-inom-30-dagar-annars-byt-gargaranti så var det bara att peka och skicka in ett par hundralappar till så var det klart. Nya fina skor igen ;-) (Ni vet väl att det är en snobbsport det här)

Ger mig ändå en rejäl klapp på axeln efter väl genomfört core & gympass i dag samt lite extraträning hemma nu i natt.
I morgon ska jag plåstra om mig och sedan försöka mig på att löpträna...

Förresten så upptäckte jag i natt att jag och frugan glidit ifrån varandra den sista tiden, -Jätteskönt att det äntligen händer nå't. 
Det vill säja - jag rullar inte in från kanten på sängen när jag sover längre så det blir ingen samlingsplats i en grop i mitten för oss....

Häpp!

Sov gott..

Hasse

FF Dag 24 - TVÅSIFFRIGT!

Publicerad 2012-04-25 10:10:26 i Fitnessfighten APRIL,

Jäklar i mig - Hon flirtar med mig!
Jag vet att vikten egentligen är oviktig (vitsigt va?) men HUR LÄNGE har jag inte stirrat på miljoooooner siffror när jag ställt mig på denna domedagsmaskin vi kallar våg. Att hata ett dött föremål kan väl iofs vara rätt obegåvat men just VÅGDJÄVULEN tillåter jag mig att ha mycket negativa känslor för. - ända tills i dag, Hon (måste vara en hon, så tjurig som hon är) har gång efter gång hånskrattat och nästan sprungit och gömt sig av självbevarelsedrift när mina "lätta" fötter trippat fram för kontroll.

Men i dag, I dag har hon insett att jag kanske inte är så dum i alla fall. För med ett vänligt leende talar hon om för mig att -bra jobbat snygging, du har återvänt till de levandes skara. 99.4 inte 100. TVÅSIFFRIGT!!!!

Gubben är på gång!
Visst varjedagträningen har slitit otroligt på denna "välbyggda" kropp och ett konstant tillstånd med träningsvärk på minst en muskelgrupp eller led kostar på, MEN VA TUSAN - detta är en Startmånad för vad som ska komma...

Har aldrig trott att jag ska se ut som hulken i kroppen (jo kanske det gröna) efter bara 24 dagar - det är liksom inte grejen. Detta är raketbränslet och nu är jag tankad.

Upp på startrampen - och IVÄÄÄÄG!

Fick till ett bra tempo på kvällspromenaden (9 min/km) och slutade liksom inte gå - blev till slut nästan hela Enköping runt, 15 km och dryga 1300 kcal som fick på nöten.  "Hoppsasteg" och filosoferande var medicinen denna promenad.

Ha de

Hasse


FF Dag 23 - Släng dig i väggen Anna Skipper!

Publicerad 2012-04-24 01:28:10 i Fitnessfighten APRIL,

Har alltid gillat Biggest Looser!
För ett gäng år sedan såg jag ett program om hur stora människor fick en chans att göra något åt sitt liv. Jag var helt fascinerad över hur de under några månader kämpade som djur med både kropp och psyke under press av tränare och andra. Satt och tänkte att - fy fasen va duktiga de är det där vill jag också göra.

Döm om min förvåning när det påanonnseras efter programmet att nu ska vi köra första biggest looser Sverige och söker deltagare. Japp de talar till mig tänkte jag, och snabbt som tanken hade jag anmält mitt intresse att pressa fläsk....

Dagarna gick och jag hade väl lyckats glömma min anmälan när plötsligt en kväll telefonen ringer.
- Hej, jag ringer från Strix television, sa en käck liten stämma. Du har ju sökt till Biggest Looser, eller hur?
Japp, svarar jag rejält förväntansfull, (miljoner olika känslor studsar runt som pingisbollar i en torktumlare i min skalle)

Tyvärr, säger hon lika käckt, så är du för liten för programmet, FÖR LITEN VA? då låg jag på dryga 123 pannor och orkade inte ta ett trappsteg utan respiratorhjälp.

-MEN, Vi vill gärna att du är med i en annan ny programserie som startar i höst, Jasså sa jag, -va spännande!
Jo det är så att vi ska göra en serie om folks kostvanor där en kost- och fitnessexpert går in och ruskar om  deltagarna ordentligt, Serien heter "Du är vad du äter" med Anna Skipper.

(Till saken hör att jag kvällen innan, tillsammans med min fru, råkat sett den engelska varianten av detta upplägg och vi var båda rejält upprörda över hur förnedrande det var för folket som var med. Det de hade bland annat fått bajsa och överlämnat sina korvar för att analyseras i riks-TV, och en massa annat elände. Fy fasen , sa både jag och frugan om det. )

Så ni kanske förstår att jag avböjde detta erbjudande med orden: Nej tack, jag får nog fixa detta på egen hand.

Och i dag kära Anna S. så är det en 23 kilo tunnare gubbe som knappar på datorn i denna blogg - utan att bli utsatt för pekpinnar eller nationellt hån hur dåligt jag skött mig innan... JAG KAN SJÄLV - Så släng dig i väggen ;-)

(Obs. Jag har inget mot Skipper alls bara upplägget som iofs är snällare i den svenska varianten)

Jag är för övrigt just nu en urtrött skit som sover om typ nu. Har haft ännu en strålande träningsdag men jösses vad jag är sliten... Bara 7 dagar kvar på denna "fasen"

Sov gott 

/Hasse 

FF - dag 22 Jaaaa gliiideeeeer.

Publicerad 2012-04-22 23:01:16 i Fitnessfighten APRIL,

Ni vet den där katten i reklamen som hur laidback som helst glider ner från soffan.
På nåt "skruvat sätt" får jag honom i skallen i dag när jag frustande tar mig an 500 tunga kcal på crosstrainern. Vilka kontraster - Med "the wall street shuffle" dånande i öronen ser jag alltså en underbar pälsboll framför mig!??
Det måste bara vara ett resultat av hur jäkla självbelåten (man FÅR vara det ibland) jag känner mig med framåtskridandet i Fitnessfighten.
Låt vara att man inte har en suck på en finalplats ( om det ofattbara skulle hända så lär jag i alla fall vara chanslös i en omröstning med tonvis av snygga och supertrimmade ungdomar)

Nej, fitnessfighten den är MIN fight, för mitt liv och med mina målsättningar. Ingen annans.
Därför kan jag stå där och skratta för mig själv, med en minitiger som min inre bild just i dag.
hasse gliiideeer.. så jäkla skönt att ge värkande muskler ännu en fight...
Hopp på er!
Hasse

FF Dag 21 - händerna under täcket

Publicerad 2012-04-22 00:14:59 i Fitnessfighten APRIL,

Jag kan inte hålla händerna ovanpå täcket just nu ;-)
I går när jag la mig och nöjt drog täcket upp till hakan så kändes det annorlunda där nere - ja jag menar inte DÄR nere utan vid pricken över, så att säja.
Låg där och klappade på "dumpersdäcket" och kan ni tänka, det verkar minsann som det blivit punktering eller i alla fall lite "pyspunka".
Jag HAR revben - flera stycken, och minsann är det inte en liten antydan till avsmalning på sidorna med, hujedamig, vart ska detta sluta.

Somnade som ni förstår med kärleksfulla klappar på magen.

Upp tidigt i dag fast det är lördag, och kan inte motstå ett fuskbesök på vågen . minustecken överallt. känner mig stark och vill gå ut och väcka grannarna med ett Ronja rövardotter-vårskrik. Fasen det HÄNDER SAKER I KROPPEN JUST NU. Jag som var lite besviken i går morse. Fast visst  det där med vikten är ju egentligen inte så viktigt - det är ju vad kilona består av som spelar roll, eller hur, Någon sprinter lär jag aldrig bli - har liksom mer kropp för typ kulstötning eller nåt sån't antar jag.

I alla fall hela dagen händer bara bra saker och positiva känslor surrar som vårbin i skallen - superhärligt alltså.

Så i kväll var planen en timmes promenerande i gånstaspåret. Hyfsat fint väder så iväg med mig bara.
Älgar på i 5 km, känns fint, Kör ett frustande hårt styrkepass i naturen så rådjur och kaniner rusar förskrämt flera mil omkring.
SEN NI, skulle jag försöka mig på den stora konsten att jogga, och tänkte att jag gör som vanligt -en telefonstolpe i taget, iväg bara.

1 stolpe, 2 stolpar, 3 stolpar, 30 stolpar... sen slutade jag räkna och med en känsla av att glida fram 2-3 cm ovan marken som värsta "jesus på vattnet" tog jag mig oavbrutet joggande i nära 2 km ända fram till målet. UTAN ATT BEHÖVA RINGA 112 - lungorna var med hela vägen, knäna sa: mjuka steg hasse, och hjärtat sa: lite fortare kan jag allt slå innan jag ger upp..

Fy tusan vilken skön känsla!

Den tar jag med mig resten av April och vill du så får du gärna låna den av mig när du behöver

Ha det.

/Hasse

FF Dag 20 - Domedagen 2

Publicerad 2012-04-20 19:09:56 i Fitnessfighten APRIL,

Jahapp! då var det dags för att kontrollera kubikvolymer och "den lilla" Ekvatorn igen

Har gått ganska bra tycker jag - även om jag har tappat vikt fortare med andra metoder så tillskriver jag detta till den enorma muskelmassa som jag känner växer under mitt blygsamma underhudsfettslager :-) Jodå det ÄR skillnad helt klart.

Har krympt 10 cm och 8,5 kilo på 20 dagar. Är helt klart uthålligare och mentalt starkare så det kan nog bli bra  det här.

Har börjat fundera på livet efter detta - Dt är bara 10 dagar kvar och om inga under sker med förbränningen så kommer jag inte nå min målvikt på -15 innan sista april. Alltså måste ett organiserat liv 'a l'a mat - tränings & sov- klocka upprättas.

Trivs med att svettas och känna att jag tagit ut mig rejält och har som sagt ett Vasalopp om bara 10 månader som mål (anmäld och klar för start :-) Håller bara mina dumma knän ihop så klarar jag detta galant...

Kommer antagligen köra World of shapes 6-månadersprogram för att hålla i efter april... ska prata med dem så får vi se

Ha de - själv måste jag hasta till gymmet...

/Hasse

FF dag 16-19

Publicerad 2012-04-19 23:01:39 i Fitnessfighten APRIL,

Dags att skriva ifatt lite.

I dag är det dag 19 och i morgon är det dags för ny kontroll av hur månens dragningskraft påverkat de ekvatoriala regionerna i "Hassus kroppus" Ska bli spännande.
Vikten och ätande har jag koll på och är ganska nöjd med. Men så har vi det tredje elementet i historien. Rökningen är ingen lek. Ambitionen med totalt rökstopp har fått ge vika men jag håller ändå en mycket bra nivå på det hela tycker jag..
Ny plan: Först mer än en stor "magruta" :-) sedan ner med tobaken i avgrunden.
Inser att åka vasalopp som storrökare inte är någon option så jag vet vad jag vill och ska göra. Men först förbi denna fasen.
 TÄNKER  I ALLA FALL INTE MÅ DÅLIGT FÖR RÖKNINGEN ÄN - jag är skitduktig med det andra och tänker unna mig att känna det så HELA MÅNADEN... HA!

Det är ett imponerande gäng som är med och kämpar i Fitnessfighten. Allt från hypertränade 20-åringar till inte fullt så vältränade fläskpaket som mig. MEN gissa om jag är imponerad av dem/oss: trots alla skavanker och motgångar i allt ifrån 17 ungar som ska fixas och donas med, till brutna tummar och superarbetande så ploppar folk upp kl 5 på morgonen om så behövs för att hinna med sin träning innan jobbet. Vi utsätter oss för föraktfulla fnysningar i gym över hela landet och sprattlar på med våra övningar med en lust och ett mod som skulle skrämma slag på den mest förhärdade maffiaboss.... Stor klapp på axeln till oss!

Men gu' va man blir skadad av att engagera sig i saker och ting:
ATT LÄMNA bilen till verkstaden för däckbyte är inte längre en fråga om tid. Jag frågade snällt verkstaden i dag om hur länge de behövde ha bilen för däckbytet - ge oss en timme så är det klart.. Pling! sa det i hasses nya räknerutiner. 1 timme, hm då hinner jag traska ungefär 7 km det betyder drygt 620 kcal - Perfekt, jag är tillbaka om ca 7 km sa jag och lufsade iväg.

Nya rutiner
Tidigare tog jag bil till gymmet: alltså tog jag bilen och körde de 3 km som det är dit, sedan ställer jag mig på crosstrainern för att bränna fläsk i 30 minuter. HUR BEGÅVAT ÄR DET DÅ? -Kostar alltså bensin, tid och till med negativ miljöpåverkan minsann...
Nytt tänk: ca 3 km rask marsh till gymmet, intensivkör igenom programmet och sedan stappla 3 km hemåt igen.
Då har jag klampat bort ca 7-800 kcal liksom på "köpet"

Perfekt- "dä ä bar å åk"

I morgon är det dags att bekänna färg alltså - jag tror på grönt :-)

Natti

/Hasse

FF Dag 15 - Rollatorjakt

Publicerad 2012-04-18 10:40:29 i Fitnessfighten APRIL,

Svarta faran - nattligt fenomen i Enköping

Det är jag det :-)
Natten det är min grej det, tur att man inte bor i storstan någonstans med ligister bakom varje mörkt hörn.
Förbjöd bestämt unga fröken i familjen att vara ute och springa ensam efter mörkret i Flagstaff. (Visserligen är hon mitt barn men HON är snygg, ung och lockar hormonstinna ynglingar som flugor till en sockerbit, skulle jag gissa) Alltså ett stort NO,NO till henne.

Jag behöver i värsta fall vara ängslig för att någon lysten pensionärsdam med motoriserad rullator ska jaga ifatt mig i skogarna eller på cykelvägarna i lilla Enköping.

Så, ut på natten alltså (finns i alla fall oftast inget alternativ) Tyst, lugnt och bara mina egna lungors panikslagna rop på hjälp som stör friden. Men det blir bättre och bättre. Läste dessutom på Moa's blogg att det är bättre att lufsa utan musik så man kan höra sina steg och kropp när man tränar. Så då får det bli så ibland i alla fall. Annars gillar jag gamla godingar till powerwalken, Abbas Gimme, gimme har en bra puls för mig.

Fick iväg dryga 7 kilometer i dag, promenerar på i ett tempo på mellan 8,45-9,15 så det börjar bli joggingläge. har dessutom nu ganska svårt att komma upp i puls på över 110 i det tempot. Knäna knarrar och gnäller som ett gammalt lokomotiv men så länge de inte svullnar upp och värker för mycket på morgonen så är det bara att köra på.

Är i ett konstant "ont-överallt-läge" nu men vet ju att det beror på rätt och bra träning så det är väl bara att låta likstelheten plågas, han har haft sina glansdagar den gamla grävlingen: Nu är det föryngringsprocess som gäller....

Slutligen om ni hör någon yla efter hjälp i den Enköpingska natten så är det alltså bara lilla jag som blivit upp hunnen av Asta 84, med trimmad rollator...  

Ha de/

Hasse 

FF dag 14 - Kroppen hämnas

Publicerad 2012-04-15 11:40:18 i Fitnessfighten APRIL,

4000 Kcal arbetsdag förstörde sviten!

I dag har jag missat - soffan vann, fast inte riktigt. Luddigt va?

Det hela är rätt enkelt egentligen, Jag åkte på ett specialupppdrag på jobbet i dag. Order: Bygg en vägg, måla om rummet och städa efter dig. (Jag hade 8 timmar på mig för jag ville absolut inte jobba över en sekund)

Ok, Fram med verktyg av alla slag och igång. "Vi ska sy och vi ska klippa vi ska klarat ska vi tippa"... Målsättning: klar på 6 timmar om jag så ska torka färgen med hårfön mellan strykningarna.

Upp med vägg, i med dörr, dit med väv, på nästa. 4 tim kvar. Jag jäklar i mig sprang runt rummet med färg sprutande åt alla håll. Svetten forsade och med korta avbrott för att mat-o-sov-klockan tjöt då och då så 10 min innan dagen var slut så var rummet klart, bara städningen kvar, (vilken jag raskt förhandlade bort :-)

Ett träningspass på knappt 8 timmar alltså. = omkring 4000 kcal. Bra, bra Hasse

MEN
Väl hemma, lite kaffe och en underbar oxfilé med grönsallad sedan lite prat i soffan och PLÖTSLIGT var klockjäkeln 6 på morgonen UTAN TRÄNINGSPASS! baskat, skit, etc.

Så kan det gå. Men med tanke på hur enormt sliten gubben är så är det väl kroppens sätt att demonstrera avsaknad av vila, marabou, chips och goda viner...

Hämden var att stänga av helt enkelt...

Tänker inte deppa för det - MAGEN KRYMPER ÄNTLIGEN! ett par dagar till så är det 2-siffrigt.

Härlig lördag "alla" mina läsare

/Hasse

FF dag 11-13 Telefonstolpar

Publicerad 2012-04-14 08:35:57 i Fitnessfighten APRIL,

Att räkna telefonstolpar!

Nu är jag halvägs igenom fitnessfighten och är riktigt nöjd med resultaten så här långt.
13 dagar med MINST 1,5 tim träning varje dag - det har aldrig hänt förut på 50 år! Vet ni hur många jäkla år det är va?

Hur som helst - löpsträckorna blir längre och längre mellan powerwalkarna, Har lyft blicken lite längre bort när jag är ute i spåret. Så nu använder jag inte längre metoden " jag ska i alla fall ta mig till nästa telefonstolpe" utan "nu springer jag i 3 minuter innan jag går igen"  -Det är stort för en gammal gubbe med krumma ben och ölmage över hela kroppen ;-)

Som dottern sa när jag klagade på att bara orka jogga i trettio sekunder innan det var dags för syrgas.
- Pappa, jag jagade också telefonstolpar när jag började springa, -kom igen!.
Vet ni, I fjol fixade hon tjejklassikern och just I dag ska hon springa halvmaran Lake Havasu Halvmarathon borta på andra sidan atlanten - Jäkla unge hon sätter ribban högt för pappsen sin ;-) Hennes fel att jag är anmäld till öppet spår om 10 månader HUGA! Lycka till Linda!

Jaja man måste vara ödmjuk och våga lära av sina barn ibland...

Andra ungen är också igång - nu har vi "träningsstudio" i garaget med projektor och "storbildsskärm". ska bli riktigt kul att skumpa ihop med honom även om jag även där får vara elev... Han fuskar ju med fotboll 3 dagar i veckan...

Enda molnen på den idrottsliga himlen är att måttbandet gått sönder. Visar relativt små förändringar runt magen trots att kilona fortsätter neråt. Visst en av hakorna är borta och jag har kunnat byra till en mindre storlek på sportbehån men ändå.. midjan (eller där den förmodas vara) är envis som bara den... Bara att kämpa på...

Rökfri? Näe inte riktigt tyvärr, men ny taktik, 3 om dagen i två veckor sen en bort i veckan - små,små steg tar en ändå framåt. och det är stor skillnad på 3 och 30 cigg om dagen... Men ändå märkligt med psykologin runt just rökningen, Man kan ju tycka att vadå, kan jag dra ner till bara 3 så kan jag väl sluta helt men det verkar vara som med telefonstolparna " jag ska bara ta mig till nästa"

Så jag fortsätter att räkna telefonstolpar

Ha en fantastik helg

/Hasse






FF dag 10 - invägning

Publicerad 2012-04-12 01:48:15 i Fitnessfighten APRIL,

I dag ska man synas i sömmarna för första gången
Fram med våg, måttband och pulsklockan. Det har nu gått 10 dagar av Fitnessfighten och mina medkämpar (nästan 1000 pers) är fenomenalt duktiga. Så det ska bli kul att se var jag står någonstans i förhållande till dem.

Jag har i alla fall tappat drygt 5 kilo och ekvatorn har krympt med ca 2,5 cm, pulsen har också sjunkit avsevärt så jag är nöjd så här långt. Men det är långt kvar till målvikten...

har haft en extremt stressig dag med miljoner saker på "måste-schemat" så jag fick stryka cardion och bara köra övningarna hemma i det exklusiva gymet (garaget alltså). höll ett högt tempo och backar inte för en kotförskjutning eller två så det tog rejält...

ha det gott

/Hasse


FF dag 9

Publicerad 2012-04-12 01:32:58 i Fitnessfighten APRIL,

En vanlig dag på jobbet!

Upp, morgonpromenad med Tingan (irriterande långsam hund det där). Sen har hon ett säreget knep hon tar till när husse har för bråttom. Då ni är det panik i varje buske -här ska kissas minsann och inte ens dynamit kan förhindra att hon sätter sig och låtsaspinkar var femtionde meter. HMPF... "jag har minsann också rättigheter" - ser det ut som om hon säjer... Alltså ingen vidare joggingkompis den där pälsbollen som ni förstår.

Iväg till jobb ett (1) och nattpass där, men lyckas plocka ut 1,5 tim "friskvård" för att köra igenom övningarna ordentligt, - duktig idiot...

Sedan jobba med reklambyrån (jobb 2) när jag borde sova på jobb ett. Får liksom inte ihop dygnen just nu...

Men men i alla fall nöjd över med beröm godkänd träningsdag.. börjar märkas på vågen nu, men inte i spegeln. Är lika blekfet som vanligt... Men snygg är jag i alla fall ( om man kisar med båda ögonen ordentligt)

hoppet lever!

/Hasse

FF dag 8 - Ensam i duschen tack!

Publicerad 2012-04-11 07:42:15 i Fitnessfighten APRIL,

Nej tack, jag kan själv!

Ibland blir saker och ting folk gör fel hur gärna de än menar väl.
Det var tomt på gymmet sånär som på en muskelknutte som stog och ylade för varje rep han gjorde. - Det är därför jag har lurar med dånande musik i örona (inte alls för att slippa mitt eget astmatiska frustande och pustande)

Hur som helst, Jag startade som vanligt med lite Cardio för att få igång liket en aning. Efter en kvart gick jag över till träningsprogrammet och kämpade på i godan ro. Upptäcker halvvägs igenom att snubben i lokalen sitter och spanar in mig, Man är väl en hottie eller nåt :-)- Hursomhelst så fortsatte jag pumpa på efter bästa förmåga i 10 minuter till, och konstaterar att jag fortfarande är föremål för hans "beundran"

Då han upptäcker att jag ser att han tittar så reser han sig och skuttar glatt fram till mig, -jag är utbilldar folk som börjat träna, -vad kör du för program? frågar han och tittar på mitt träningschema. FF svarar jag, Jahaaaaaa, svarar han. det är säkert bra,
-Funkar super för mig, så här långt, säger jag
-mhm uff, pust, meeeen, är hans intelligenta svar.
-Men flera av de övningarna du har här kan göras på andra sätt och kanske bytas ut till effektivare övningar, säger han då.
-Ja, men jag har ett program de tagit fram som fungerar för det syfte det har - jag är jättenöjd
-Men titta här säger han och nästan sliter pappret ur handen på mig, -titta på mig! (han kastar sig på golvet och börjar sprattla nedanför mina fötter i en övning som iofs ser ok ut men som inte förändrar det faktum att jag REDAN HAR mina övningar klara)
-Och den här övningen kan du byta mot den här osv.osv.

Han fick typ 3 minuter innan jag blev riktigt irriterad. men artig som jag är så ber jag vänligt om mina papper  - jag har lite bråttom och måste hinna igenom detta, säger jag

Ok, ville bara hjälpa till lite, svarar han lite trumpet.
-Jättebussigt säger jag, jag ska komma ihåg de där övningsvarianterna sedan, Tack

Jag går ner för trapporna till nästa avdelning och återupptar mina övningar - Efter 5 minuter kommer min självutnämda PT nedskuttande för trappan, -"Jag tänkte på en sak" ock så var han igång igen och villa göra om träningsprogrammet...

Gud vad jag inte gillar folk som inte förstår ett "ring inte oss vi ringer er"
Fick vänligt men bestämt avbryta hans utläggningar, kasta mig på crosstrainern, på med lurarna och in i dimman...

Duschade för övrigt hemma den kvällen ;-) inte för att jag var rädd för något oanständigt, utan för att jag bara inte klarade av tanken på att naken med schampo i håret få sällskap av en maniskt pladdrande "hjälpsam vän" i ett för övrigt tomt gym...

Häpp / Hasse

FF dag 7 - Påskafton

Publicerad 2012-04-08 10:35:31 i Fitnessfighten APRIL,

Viljornas kamp!
Har delar av släkten på besök hela helgen vilket naturligtvis är jättekul men MATEN och TIDEN då!

Är så jäkla nöjd över att inte ramlat ner i frossande av alla goda ting både mat och godis...
Värst var det att stå där och steka nästan två kilo köttbullar utan att trycka i mig 20 st under tiden.
Sen får jag väl erkänna att en yttepytteminibit typ 0,5 cm av påsktårtan gled ner till kaffet. Ändå kanon för att vara mig...

Har ändå haft bra koll på läget och visst, några köttisar för mycket halkade väl ner men det går att kompensera. Ligger klart i nivå med dagsintaget i alla fall...

Men hujeda vad tiden rusar när man har extrafolk hemma. Man träffas så sällan att varje minut känns viktig.
Så först efter 23 lyckas jag mobilisera träningsgubben i mig. Jag lovar att jag var ensam ute och skuttade runt i träningskläder i natt. Kändes rätt fånigt men körde hela passet med hyperintensitet vilket känns rejält i dag...

Nöjd och glad svimmade jag sedan runt haltvåtiden...

Klem på er / Hasse

FF Dag 6 - Långfredag

Publicerad 2012-04-06 09:37:06 i Fitnessfighten APRIL,

Glad påsk på er!
Jaha ja när de ljusblå lustfyllt öppnar luckorna vid 6-tiden vad möts man av då då? Johodå! nu minsann kan det snöa - Men när jag var tokladdad för att med nyinköpt skidutrustning kasta mig ut i spåren då fick jag minsann stå där med "lång skida"
Anmälde mig för ett tag sedan till öppet spår 2013 för att ha en långsiktig morot och med något som gubbens knän kanske skulle kunna fixa. Hann med 4-5 rundor på provisoriska skidspår på isarna innan det var kört för året med den aktiviteten. Ändå bra, jag fick ett kvitto på att det skulle kunna funka med längdåkning i alla fall... Dessutom så lurade jag några kompisar att anmäla sig de med HA!
Till saken hör att de redan avverkat några Vasalopp så jag har lite att ta ifatt - men I'm up for the challance och fick ju gratis PT till skidåkningen i alla fall.

Det var för att få en riktig rivstart jag hoppade på fitnessfighten och hittills följer alla kurvor en mycket bra bana... Jag har bestämt mig för att inte bli "vågmästare" utan ska bara kolla av en gång i veckan,
Kan bara konstatera att det är en aaaaning lättare att knyta skorna och att jag törs lämna hjärt-lung-maskinen hemma när jag åker och tränar nu...

Major backstep i går tyvärr, Föll ner i nikotindimma under ett svagt ögonblick men startar om i dag igen - ingen lek det där... Funderar på lämplig bestraffning i dag. Vi får se vad jag hittar på på gymmet...

Ha en underbar Påskhelg


/Hasse



FF dag 5 - Jag är en Guppy

Publicerad 2012-04-06 01:32:31 i Fitnessfighten APRIL,


Haft en skaplig träningsdag 
Är förvånad över att tränandet går så pass bra. Väntar spänt på första invägningen på söndag.

Åt kanske llite för mycket av den färska laxen i dag kanske, med vadå - det kunde ju varit en Pizza!

Det enda lilla störningsmomentet i dag är upptäckten att jag tydligen är en intressant person att betrakta.
Var inte på gymmet förrän 22 i kväll och kastade mig upp på crosstrainern.
När jag börjat få lite flås och blivit så där lagom plommonblå i ansiktet så upptäcker jag ett gäng med festglada ungdomar som står och stirrar och kommenterar mig genom fönstret - precis som TV-reklamen med grabbarna i bilen som käkar junkfood utanför ett gym och får ett helt gäng uppretade atleter efter sig.

Till saken hör att min favoritcross står precis innanför ett stort panoramafönster och man känner sig som en akvariefisk som folk ska titta på och knacka på rutan åt. Oftast så brukar jag inte märka folk som tittar in när de går förbi men i dag så gick det liksom inte att missa alla...
Men visst det kan jag bjuda på, är väl mest att betrakta som en guppy just nu som står och flämtar efter luft men kom igen om någon månad  - då är det en helt annan kampfisk ni kommer träffa på...

Ha en fantastisk påskhelg alla och kom ihåg - det är det gula i ägget som är ett stort no. no


Kram
/FF

FF dag 4 - Lyftet!

Publicerad 2012-04-04 15:46:14 i Fitnessfighten APRIL,

Jäklar i mig vilket bra pass det blev i dag!

Efter många bekymmer om hur konditionsdelen skulle kunna fungera i dag med fotproblemen så bestämde jag mig för att åka ner till gymmet och köra skolöst på crosstrainern.

Började med 10 minuter enligt instruktionerna och pumpade iväg drygt 200 kcal med en puls på 145-150.
Sedan diverse magplågare hit och dit övningar lyckades hålla ett tempo på 115-125 under hela serien. På crosstrainern igen i 15 minuter då fick jag riktigt tryck i den och körde ca 320 kcal till.

Avslutade sedan med ytterligare lyft-o-sträck-o-böj-o-pressövningar i bara farten...

Hemmagymmet är nog bra men på något vis blir det inte riktigt "på riktigt"
Så dagens rekommendation om det går tungt får bli - Åk till ett gym om du kan

Heja Hasse

/FF

FF dag 3. Spik i foten?

Publicerad 2012-04-04 12:56:48 i Fitnessfighten APRIL,

Jäklar anåda va kämpigt det var i dag.

Skavsår inte kul....Med ena foteländet blödande och ONT, försökte jag mig på att få upp pulsen tillräckligt för att slippa skämmas.
Som tur var så är det ju änglar som jobbar på Intersport här i stan och efter lite hjälp och trixande så lyckades jag i alla fall skumpa runt en 2,5: a i gånstaspåret. Resten av övningarna klarar man ju utan skor...
Typiskt att jag som aldrig brukar få skavsår åker på det efter att ha provat ut svindyra dojjor efter konstens alla regler :-(

Men men. "Foten i kläm - Jajjamen -inställning" gäller hela april så på't igen bara...

Är däremot mer bekymrad över fader nikotin som är riktigt grinig på mig. Varenda liten vrå jag passerar så hoppar han fram och sparkar mig i bakskallen. Vet inte riktigt hur jag ska skrämma bort honom..
Varje timme som går är just nu som en europacupseger.

Övningarna går bra och fibrerna skriker från varenda kroppsdel....

Har dessutom fått oväntad support från sonen som också kör varje dag just nu.
Skönt med sällskap i eländet...

Tjosan på er alla

/FF

FF dag 2 - liten mus gnäller högt

Publicerad 2012-04-03 17:12:00 i Fitnessfighten APRIL,

Muskel (av latinets musculus, som betyder liten mus!)

Jahadå det kan jag mycket väl förstå. Muskeluppbyggnad görs genom upprepade kontraktioner av nämnda möss vilket orsakar ett stadigt pipande och gnällande på varenda bortglömd plats i "hassus kroppus".  Vilket för övrigt, fritt översatt, betyder "resterna av gammal man"

Av denna lilla ingress så förstår ni säkert att det känns lite här och var i dag.
Ambitiös som jag är så smet jag iväg från jobbet vid 22-tiden i går för att jäklar i mig hålla samma tempo som mina 20-åringa medkombattanter och köra dubbla pass minsann.

Efter 10 minuter på löpbandet insåg mina skallrande knän att jag borde ringa färdtjänst för direkt transport till OP på närmsta hospital. Men men, ny taktik då, - upp på krosstrainern och pumpa i 20 min funkade bättre.
Sedan kasta omkring lite järnskrot och så var Gubben nöjd.

Löpbandet får väl vara tills jag förpassat nåt tiotal kilo ut genom dörren - var nog ganska beredd på det tyvärr.

Denna andra dag har dessutom nikotinknutte varit riktigt grisig - så länge jag har folk omkring mig så är det inga problem, men när jag är själv så börjar jag direkt dra igång den där gamla Magnus o Brasse - sketchen i skallen
 "Din SATAN" -visst kan man ta, sej ett endaste glas (bloss), det gör dig lätt och ger dig sån grace... Ja ni kanske kommer ihåg den.. 
Hur som helst så hänger jag i ännu...

Maten då: Kvargplättar Njäe, inte riktigt jag det där.. Första gången jag skulle äta kvarg med typ 50 gr bär i så tog det 2 timmar innan jag kunde räta ut tungan och läpparna igen, - Herregud va strävt och skumt... Men men,
Har jag kunnat trycka i mig en 200 grammare marabou på typ 30 sekunder förut så får jag väl snaska i mig den beska medicinen utan gnäll...

Har lite svårt att vara seriös med maten - va fasen 30 gram gurka hit och 50 gram paprika dit - grönsaker är ju nyttigt så spelar roll då -eller? Försöker så gott jag kan och är tacksam att kyckling, kalkon och lax tillhör favoritmaten... Keso är ok och 70 gram ris kan jag väl tvinga i mig till middagen om så är

Kommer fixa detta och spurta om lilltultan i en 2 kilometers uppförsbacke om ett halvår (det är då någongång jag väger tillräckligt lite för att kunna köra segway nämligen.

Kram och klapp på huvudet på oss alla

/FF

FF dag 1

Publicerad 2012-04-02 09:07:34 i Fitnessfighten APRIL,

Ok, nu är jag igång minsann!
Efter en fight med väckarklockan så kom jag upp med lite hjälp av Tingan, (min golden) Hon var nog i chock över en trekilometersrunda redan vid halv sju på morgonen.

Men hursomhelst så gick det hela vägen och efter lite övertalning så lyckades vi promenera i skaplig takt. 300 kcal bort direkt. Bra start!

In i garaget och ner på mattan för ett gäng lagom elaka övningar. Ha nu i tanken att gubben väger över 100 pannor och inte hälsat på de flesta muskelgrupperna på många år...
Så det är rätt skönt att kunna göra det mesta lite dolt i början.

Jag har dock som plan att köra ett extra pass på gymmet de kvällar det går att få till det hela tidsmässigt.
I dag kan jag i alla fall konstatera att alla muskler är mycket artiga och hälsar tillbaka. -Så lurad jag blev över effekten av övningarna. Riktigt bra!

Tobaken då?
Mm det har gått förvånansvärt bra faktiskt - trodde jag skulle klättra på väggarna efter att inte fått min ordinarie morgoncigg till kaffet som första händelse på dagen, men icke, Lite förvirrad över var jag ska göra av händerna och att det saknas något efter mat och raster men i stort sett en smärtfri första dag utan nikotin. - hoppas det håller i sig.

Nu ska dagens första pass köras - vi hörs i morgon
 

I dag startar min femtioårskris :-)

Publicerad 2012-04-01 01:14:47 i Fitnessfighten APRIL,

Efter moget övervägande så hoppade jag på tåget.
Tänkte att va fasen - kan andra så kan väl jag och signade upp för april månads Fitnessfight på World of Shape.

Påhejad av min träningstokiga dotter Linda så känns det helt ok att jag som inte lyft ett seriöst finger på träningsarenorna på typ 15-20 år nu ska bli någon slags tränings- och hälsofantast.

Visst jag har ett gymkort sedan 2 år men det måste vara de dyraste träningstimmarna i världen så lite om jag varit där.
Är absolut inte rädd för att ta i och tycker det är kul med träning men kommer liksom inte iväg - Skyller ofta på mina 3 olika arbeten och företag som kan va svårt att hinna med.
 
Men så finns det ju en stor rackarns bov som jag aldrig lyckats spärra in också  - MR Marabou är en elak djävul som överfaller mig varenda gång jag är i affären.  Den gubben Är långt över 100-strecket på vågen i dag

Lägg sedan till en annan liten ovana - tobak. Har rökt sedan jag var 11-12 nånting och det blir en jäkla massa cigg det.
så har ni mina strålande förutsättningar till att bli nästa Gunde eller nåt.

Hur som helst. I dag, Just det Hasse, (det är jag det) NU så startar din väg till magrutor och Vasalopp!

Tänkte därför starta den här lilla opretantiösa bloggen för att skriva av mig ibland, och vem vet kanske någon hittar hit och känner igen sig eller tom kan känna lite inspiration, vem vet
Du är i alla fall välkommen att hälsa på mellan varven

/H

Välkommen till min anspråkslösa lilla blogg

Publicerad 2012-04-01 00:46:10 i Allmänt,



En liten blogg om kampen mot för många trivselkilon.

Om svettiga pass i garaget, på gymmet och i skogarna.

Om fighten mot 30 års rökande

Kanske lite prat om mat & att inte vara lat dyker upp också...

Vad vet ja...

drömmar och längtan, målsättningar och resultat
har vi väl alla - en del kommer jag skriva om här...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela